dijous, 29 de març del 2007

Copa del món de ciclisme


Ahir al vespre vaig anar a veure l'assaig general de l'actuació de la Fura dels Baus en motiu de la Copa del món de ciclisme que es disputa a Ciutat de Mallorca des d'avui fins diumenge. A menys d'un quilòmetre de distància, la "selezión apañola de furbo" patia per derrotar als gèlids jugadors d'Islàndia. Afortunadament, l'ambient del pavelló no tenia res a veure amb la "furia rojigualda".


Va ser una performance en la línia que la Fura dels Baus ens té acostumats: molt d'espectacle de llum i color, bona música i una sorprenent barreja de noves tecnologies i cultura tradicional.





Cal dir que l'assaig es va allargar molt més del previst ja que un generador va fallar per culpa de la intensa pluja que ha estat caient per aquí els darrers dies. La resta? Senzillament genial: una mica de tot i sense avorrir per res. Sobretot cal destacar la bola gegant amb 50 persones a dins que van penjar del sostre del pavelló.







I els efectes especials de llum que van aplicar sobre aquesta bola, fent que ens semblés tant una roda de bicicleta com el planeta Terra.








I la música (amb tonades de la Balanguera i del Cant de la Sibil·la que no van desentonar gens entre la modernor dels sons). I els 100 individus vestits de blanc que es van penjar del sostre ballant al ritme de la música. I els balladors de ball de bot, les "quatre pageses voladores gegants", els dimonis de Mancor... I...







Res, que l'espectacle va ser molt millor que les fotos que n'he fet i va valer la pena arribar a casa a tres quarts de quinze!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Vaja, quina enveja. Per una vegada que passa quelcom a Mallorca, jo som fora!