dimarts, 29 de maig del 2007

La diferència

La diferència entre el que ha succeït al País Valencià i a les Illes Balears té un nom: Unió Mallorquina. No és una situació ideal, però sense l'existència del petit partit de centre-dreta liberal nacionalista ara estaríem parlant d'una majoria absolutíssima del PP. Com al País Valencià. I encara hi ha il·luminats de l'esquerra nacionalista que diuen que no volen saber res d'UM. Han fet animalades i són corresponsables de bona part de la destrossa del territori i del canvi social a Mallorca, però no són el PP, ni de bon tros. Des del meu punt de vista, ara cal salvar Mallorca, com fa uns mesos, i això només es pot fer arribant a un bon acord entre PSOE, Bloc i UM. I si na Munar vol la presidència del Consell, doncs que la tingui, i si vol el Consell sencer, doncs per ella (sempre que s'arribi a un acord de mínims per frenar les animalades més bàsiques), però cal que tota la xusma pepera tingui com a quota de poder més gran de les Balears el municipi de Calvià. A veure si així molts dels seus votants captius deixen de ser-ho. Perquè és evident que es poden quedar sense el Govern Balear, el Consell de Mallorca, el Consell de Menorca, el Consell d'Eivissa, el Consell de Formentera, l'Ajuntament de Palma, l'Ajuntament d'Eivissa i l'Ajuntament de Maó. I sense cap repartidora de càrrecs i influències, estan morts. Fa vuit anys van resistir a Eivissa i a Palma. Ara, si es fa bé, només els quedarà Calvià (i Inca i Manacor...)

4 comentaris:

Unknown ha dit...

El vostre post, Sr. Tatx, em sembla molt encertat, però voleu dir que fins i tot amb un pacte UM-PP no el podrien collar amb la qüestió lingüística, etc? Em sembla que, en qualsevol cas, les coses no pinten malament del tot.

Diari del Votant Anònim ha dit...

Doncs jo no veig que el panorama sigui tant bo: si s'acaba fent un pacte anti-PP (cosa que dubto), la inestabilitat que poden tenir els diferents governs pot ser de magnituds bíbliques. Ja cal que pactin bé com solucionar les diferències que apareguin, que si no...

Anònim ha dit...

Sr. del diari del votant anònim,
esper que si es fa això q vostè proposa no es faci en els mateixos termes que a Catalunya, on el PSC fa i desfà i ERC calla i aguanta.

I en tot cas, no creu que un Pacte de Progrés II és la millor sortida que tenim?

Sa Roqueta

Diari del Votant Anònim ha dit...

Sense entrar a valorar encara el cas de Catalunya, el meu comentari no anava en el sentit de qüestionar el pacte alternatiu al PP a les Illes. De fet, sóc partidari que es tiri endavant.

El que volia dir és justament el que afirmes en el post: que si es fa, s'ha de tirar endavant sense maximalismes, i amb un bon sistema de seguiment del pacte.

El que no seria acceptable és que tornés a succeir el de 1999-2003, i no em refereixo a l'acció de govern (no la conec gaire), sinó al fracàs electoral.