divendres, 18 de maig del 2007

Notícia del Diari de Balears d'avui

"Neix una plataforma per «frenar l'onada de construcció i especulació»


Pretenen fomentar la participació ciutadana en la planificació urbana


ANTONI MATEU. Palma.Un grup d'una vintena de persones, conscients de «l'onada de construcció i especulació en què es troba immers el poble», s'han arreplegat al voltant de la plataforma Salvem Mancor. Aquesta entitat pretén que l'Ajuntament, al cap del qual es troba Bernardí Coll (PP), canviï la planificació urbanística actual. «Maldament el planejament vigent permeti créixer i estendre el fenomen dels adossats, pensam que la planificació urbanística ha de prioritzar el manteniment del paisatge i la tipologia del nucli urbà», diu Margalida Perelló, portaveu del col·lectiu. Aquesta plataforma, que està en vies de constituir-se, aspira a fomentar la participació ciutadana en els planejaments urbanístics.
«Passat eleccions, sigui quin sigui el consistori que en surti elegit, Salvem Mancor farà propostes en el sentit de posar fre a aquest fenomen», explicà Perelló. Fa uns mesos que aparegué una pintada en una paret del poble. «Mancor plora llàgrimes de ciment... i tu, no hi penses fer res?», deia aquest escrit. «Un dia vaig passar a prop de les marjades de Son Collell -una finca on hi ha projectada una promoció d'adossats- i vaig veure com la maquinària esbucava les marjades. Va parèixer que el cor se'm xapava en veure allò. Només feia un any que estaven adobades després que una torrentada les esbaldregà!». explica un jove anònim. Bernardí Coll és del parer que «qualsevol veí o entitat ciutadana té dret d'opinar sobre el planejament urbanístic del terme, però assegur que tot el que s'està construint a Mancor està dins la delimitació urbana que preveuen les normes subsidiàries dels anys noranta».
Allò cert és que les vuit promocions immobiliàries projectades o en fase d'execució, suposen un total de 85 habitatges. Es calcula que la població de Mancor creixeria amb 255 persones més. Això suposaria un percentatge elevat si es té en compte que la població del municipi frega els 900 habitants. Salvem Mancor pensa que aquestes promocions provocaran un efecte crida per a la població externa i un augment del preu de l'habitatge, amb la conseqüent dificultat per al jovent que aquesta situació comporta.

3 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

interesant el teu blog, si tens un moment passa pel nostre
http://telamamaria.blogspot.com, es troba a Reus Baix Camp
irreverent, iconoclasta, ecléctic i llibertari

gràcies per tot

JAL ha dit...

Ni tan sols així s'aconseguirà res, això és una causa perduda

Tatxenko ha dit...

té la mà maria, això és spam...
jal: benvingut, no és una causa perduda. És una causa difícil, però l'esperança no la perdem.