dimecres, 26 de setembre del 2007

Hospital de referència (i II)

Així doncs, 4 mesos després de les eleccions, el Govern aparenta no tenir ni idea d'on fer l'hospital, uns diuen que so n'Espases és la millor opció i d'altres diuen que s'ha d'anar a un nou solar amb menys impacte urbanístic. Allò que sembla clar, però, és que l'animalada de voler fer l'hospital allà on és (reformar-lo) ha quedat descartada, malgrat que era el que deia el programa del PSOE.

Ara mateix, hi ha dos factors que s'han de tenir en compte: 1, Mallorca necessita un hospital de referència el més aviat possible (sobretot abans de les properes eleccions) i 2, fer l'hospital a so n'Espases és permetre el pilotasso del PP i donar-los la raó en un tema que des del partit conservador van gestionar fatal, al mateix temps que es quedarà en evidència davant l'electorat, el propi i el que no ho és.
Vista la nul·la voluntat de trobar una nova ubicació per l'hospital (la base militar, a menys d'un quilòmetre de Son Dureta sembla perfecta, no així com Son Pardo, que està encaixonat entre un torrent, un hipòdrom i la via de cintura) per part dels governants, sembla ser que el Govern Antich optarà per donar la raó al PP i fer l'hospital a so n'Espases, més allunyat del monestir, més integrat, menys inundable, amb un entorn més protegit de l'especulació i tot el que vulgueu per no assemblar-se al projecte del PP, però a so n'Espases, com els interessos foscos de quatre constructors depredadors volen. I tal dia farà un any...

I, ja posats a fer volar coloms, d'aquí quatre anys, el PSOE canviarà de líder, de manera que el cremat davant els propis votants (Francesc Antich) deixarà pas a la Presidenta del Consell, Francina Armengol, principal opositora dins el PSOE a la construcció de l'hospital a So n'Espases. Amb aquesta jugada el PSOE es presentarà de nou davant les eleccions amb ambigüitat: venent pragmatisme (l'hospital s'haurà fet) als votants desideologitzats, i ideologia (la candidata no volia l'hospital) als votants més crítics que poguessin dubtar si votar el Bloc o el que quedi en aquell moment del Bloc.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei, he vist el post de catradio i el madrid, let's radikal man!!!
je je, Salutacions company!

Anònim ha dit...

Ostres. Quina deprimició

Jordi Arrufat ha dit...

A C T U A L I T Z A ! ! ! ! ! !

Anònim ha dit...

Ep, Tatx, que mos tens requeteabandonats!! Com van les aventurilles per l'Illa?