dijous, 1 de desembre del 2005

Esquizofrènic

No entenc que justament ara es critiqui a la COPE pel seu discurs anticatalà i antiprogressista quan porta com a mínim deu anys fent el mateix. Encara recordo la meva època de COU quan cada vespre me n'anava a dormir escoltant les animalades dels tertulians de "la Linterna". Ells són així. Per què els hem de fer callar? Inciten a l'odi? Des d'un punt de vista català o basc, és evident que sí. Ara bé, des d'un punt de vista espanyol, el que fan és mantenir la integritat, la indivisibilitat i la uniformitat de la "nació". Per què els volem fer callar però critiquem que es tanqui el diari Egunkaria? Poden ser protofeixistes i nostàlgics de l'era Aznar (o d'una altra era anterior i que va durar 40 anys), però són dels pocs que han sigut capaços de criticar les condonacions del deute que tenien el PSC i ERC amb en Montilla de ministre i els d'Esquerra a la Generalitat. També són dels pocs que han seguit informant de l'esvoranc del Carmel (recordem que encara hi ha més de cent persones que no han tornat a casa). I també han abanderat la lluita contra l'OPA de Gas Natural a Endesa que convertirà el subministrament energètic a Catalunya en un monopoli. I han criticat la venda d'armament a Venezuela. Si els mitjans que tenim a Catalunya i els mitjans de comunicació suposadament progressistes espanyols fossin menys partidistes i informessin amb claredat d'aquests temes, potser no faria falta que la COPE digués el que diu.
Un altre tema és que el recurs a l'insult sigui compatible amb els principis de la Conferència Episcopal, però això és un problema dels catòlics (o no). A veure què fan quan se'ls acabin les subvencions estatals...
Per la llibertat d'expressió, no al tancament de la COPE. Losantos president! Catalunya independent!
Hehehe...

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Qui anirà abans a l'infern? El que peca per obra, o el que peca per omissió? Què és més delictiu (o més immoral)? Fomentar l'odi i la crispació, o prevaricar?

Jo no ho sé. No en tinc ni idea de dret, i ja no me'n recordo de les ensenyances de les monges al col·legi.

El que em va xocar molt, va ser escoltar ahir en ZP a l'entrevista d'Antònia3 com, potser acollonido pel posat i pel to de l'entrevistadora, deia que no toleraria que hi hagués protestes contra mitjans de comunicació. Al·lucinant. Per un moment em vaig imaginar el retorn estel·lar d'en Fraga Iribarne al capdavant d'un refundat Minsterio de Información y Turismo... :S

Tatxenko ha dit...

Segurament això ho va dir just abans de dir que l'esperit i la literalitat de l'article 2 de la Prostitució (perdó, Constitució) no es canviaria i que Ecspanya és l'única nació que hi ha... Quin Estatut tornarà cap a Catalunya? Serà un Estatut o un estatutetetetetetet petitet...?

Anònim ha dit...

No, això ho va dir davant les pressions de l'entrevistadora perquè condemnés l'acte de protesta de militants i diputats d'ERC davant la seu de la COPE. No devia gosar portar-li la contrària, i va dir això. Acte seguit, va posar el contrapunt tot dient que tampoc era tolerable recórrer a l'insult, en referència a tots els que es van congregar davant l'emissora episcopal per donar suport a en Fede & company i, de passada, insultar els emmascarats encadenats.

Però vaja, no vaig veure l'entrevista sencera. Podria molt ben ser que també digués això que dius tu...