dimarts, 20 de març del 2007

ADSL

Truco al 1004. Acostumat al "si desea ser atendido en castellano, pulse 1. Si desitja ser atès en català premi 2", em va sobtar no sentir aquesta entradeta. Tot segueix en castellà. M'interroga la maquineta dels collons per saber què vull i li dic que em vull donar d'alta l'ADSL. Al cap d'una estona m'atén un andalús molt simpàtic que a la segona frase em diu que no entén ni fava del què li estic dient i que si li puc parlar en espanyol. Li demano, en castellà, si em pot passar amb algú que parli català. Dos o tres minuts després d'esperar, em pengen. No defalleixo i ho torno a intentar. El resultat, el mateix, però ara la meva interlocutora tenia un accent argentí. A la tercera m'agafa el telèfon una noia que parlava castellà. Li segueixo parlant en català i a la segona frase ja em respon en català de València. Una xiqueta molt simpàtica que em diu el que ja em temia. A Mancor no hi ha prou banda ampla per tota la demanda que hi ha i que l'única cosa que puc fer és posar-me en una llista d'espera i donar d'alta un pack d'aquests de tarifa plana amb trucades que em surten per un ull de la cara. Aquest és el servei que ofereixen les companyies de telefonia i accés a internet. Aquest és el resultat de la liberalització: mentre a la capital es pot triar entre desenes de companyies que ofereixen el mateix, a les zones rurals hem de seguir sense accés a la banda ampla. Vergonyós. Després de resignar-me, li pregunto que com és que no em donen l'opció de poder parlar en català amb Telefónica de bon principi quan des de Blanes i Barcelona sí que es pot. No em sap donar resposta i em recomana que quan la maquineta em torni a interrogar sobre quin és el motiu de la trucada, li respongui: "vull ser atès en català". O sigui, que si esteu en un moment depressiu, d'aquells que passen quan sembla com si tot el món que us envolta s'hagués confabulat per recordar-vos que la llengua catalana està en declivi, quan tothom amb qui interactueu utilitza la llengua de fora, a TV3 hi ha l'Otero i els seus convidats dubtosos, se us ha desprogramat la ràdio i no teniu a qui telefonar per consolar-vos, llavors, truqueu al 1004 (des de les Illes Balears) i digueu: "vull ser atès en català". És gratuït!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Es molt trist que l'any 2007 continuem així, amb l'agreujant que a vegades sembla fins i tot que anem enrere.

Anònim ha dit...

Benvingut al Nostre Drama de Cada Dia, Tatxenko!

He de dir-te, però, respecte de la teva interpretació sobre la situació de les telecomunicacions, que no estic d'acord en què sigui degut a la liberalització. En realitat, és degut a la situació de gairebé monopoli que continua donant-se després de la liberalització, i que situa Telefònica de p... m...

Ah, i una cosa més: el PP mai no ha guanyat, a Mallorca ;-)

Tatxenko ha dit...

Sí, Temple, sí...
cruella: m'agradaria saber quina empresa, en una situació de liberalització total, es gastaria la pasta per portar-me l'adsl allà on sóc ara per un preu mòdic tal i com si estés vivint al centre de Barcelona...
Ah, i que el PP estigui molts anys més sense guanyar (per majoria absoluta) a Mallorca!

Anònim ha dit...

Tatxenko: en una situació de liberalització total, és a dir, sense monopolis virtuals (heredats) ni reals, no seria gens estrany que la lliure competència produís una empresa a qui fos rendible, en virtud de la demanda, donar cobertura a Mancor.

Sàpigues que l'ADSL és una tecnologia de m.... que s'ha inventat telefònica per aprofitar el fil de coure que tenia mort de riure i al qual en treu un partit bestial. Et faig saber, però, que d'alternatives a l'ADSL ni ha un fotimer (pel cable de la tele, per fibra òptica, etc). El que passa és que Telefònica té un privilegi heredagt de la seva situació d'antic monopoli. És a dir: ha tret partit justament de la situació de NO liberalització.

(Vaja míting dels collons que t'he fotut)