dimarts, 27 de març del 2007

IB3 ràdio m'activa de bon dematí

Cada matí, de 7 a 8, escolto la ràdio mentre vaig a treballar. Em dedico a fer zàpping entre les dues úniques emissores del país que he sabut trobar: Catalunya Ràdio i IB3 Ràdio. Entre en Bassas i un aprenent de Jimenez Losantos (Losdemonios) anomenat Javier Alarcón. És com anar alternant dutxes d'aigua freda i calenta. En Bassas darrerament no era sant de la meva devoció i em vaig passar a RAC-1, però aquí a Mallorca estic totalment desemparat i m'he tornat a abraçar a ell com a única taula de salvació davant les barbaritats que deixa anar el presentador dels matins d'IB3 Ràdio.
L'Alarcón aquest, quan està d'acord amb les notícies fa un renou (soroll) amb els llavis i la llengua que em posa molt nerviós. No sabria com descriure'l: potser seria com un micro-orgasme "mmmbbbxxx". En canvi, quan s'altera (bastant sovint) treu la seva ira a passejar, per exemple quan un tal Castells li llegeix les notícies dels diaris:
"Y el Balears dice: L'oposició denunciarà a la batlessa de Felanitx per..."
"Ya estamos otra vez! Pero cuando esta gente se va a cansar de judicializar la política y a la alcaldesa de Felanitx que ya ha sido absuelta de... Pero cuando van a cambiar esta gente??? Es que cada día es lo mismo..." (Ja us podeu imaginar de quin partit és l'alcaldessa...)
I el tal Castells, que té més paciència que un sant o menys criteri que un cuc, passa a la següent notícia sense acabar de dir-nos perquè denunciaran a l'alcaldessa de Felanitx...
Res, que cada matí arribo a la feina ben activat, i sense necessitat de cafeïna...
A la tarda, tornant cap a casa, tinc temps d'escoltar en Grasset i la seva tertúlia de 3 a 4 a CatRàdio. A les 4 en punt, però, és el moment d'en Joan Calafat, la versió autòctona insular del pàharu del matí. Avui, en l'entradeta del seu programa "el Metro" ha deixat anar, sense dissimular gens ni mica, que els electors balears serem intel·ligents i sabrem triar entre les realitats del Partit Popular i les fantasies del PSIB i l'esquerra. Talment com ho heu llegit ho ha dit. I s'ha quedat tan ample. Gairebé s'ha quedat tan descansat com ahir quan va deixar Esquerra Republicana de Catalunya per terra: que si és un partit per fer oposició, que si no saben estar al govern, que si blablabla... i acaba i ho relaciona tot amb el Bloc per Mallorca i l'entrada d'ERC en aquesta coalició. I no en un moment de debat, no. Els va dedicar íntegrament l'editorial de 5 minuts que serveix per obrir el programa.
No sé fins a quin punt els mitjans públics poden definir-se políticament de manera tan descarada fins el punt de "recomanar" el sentit del vot... Potser sóc l'únic no pepero que encara se'ls escolta, però per saber què passa al meu país, segueixo preferint escoltar els mitjans del país que els de fora. Així de raret sóc. O no...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ep, que aquí els de RAC1 també s'han quedat descansats cagant-se en ERC... Van començar propers al nacionalisme d'esquerres, aplaudint-ho tot (amb raó o sense), i ara es dediquen a carregar sistemàticament (també amb raó o sense)...

Anònim ha dit...

Vols dir que cal tant de massoquisme? No entenc aquestes ganes de tenir coragre de bon matí. No entenc la gent que escolta la Cope per esport.