dilluns, 31 d’octubre del 2005

Si la reina vol corona, corona li darem...

Ja ha nascut la que s'espera que sigui la cap de l'Estat espanyol d'aquí uns (molts) anys.
Ara resulta que el MFDLGP Felipe diu que no hi haurà cap problema perquè ella es converteixi en reina de "todos los españoles" perquè es reformarà la constitució, que és el que la majoria del "poble espanyol" desitja. Així, la institució es modernitzarà i s'adequarà als temps moderns. I tota la claca ignorant o interessada ja aplaudeix amb ganes. Per mi, el que més s'adequaria als temps moderns seria la desaparició de tota aquesta colla de "vividors pijos" i fer de l'Estat espanyol una república amb un cap d'Estat escollit democràticament per tots. Però bé, com que d'espanyol no me'n considero ni a les dures ni a les madures, tampoc espero que la meva opinió sigui considerada representativa d'això que en diuen "opinió pública espanyola".
En tot cas, la Constitució es pot reformar per maquillar el despotisme de la institució monàrquica i fer-la més "moderna" però per RES MÉS. A més, en cas que la reforma constitucional tiri endavant, s'haurà de votar si es vol permetre que una dona accedeixi al càrrec de reina però no es podrà votar si es vol que es canviï el sistema o no. Així, si la "voluntat popular" vota majoritàriament que una dona pugui accedir a aquest càrrec (com crec que passarà), la institució en sí quedarà legitimada.
Per la fi dels privilegis,
Visca la república,
Mort a la monarquia.

4 comentaris:

Jordi Arrufat ha dit...

Tatxenko,
has caigut a la trampa i has parlat de qui (o que) no s'havia de parlar avui.
Bé, escasetat d'idees suposo, tens gula per això.
Avui al matí només es salvava TVC, les altres cadenes han fet un exercici de submissió monàrquica baixapantalons esgarrifós.
Bé, me'n vaig a fer un passeig pels mitjans conservadors per a riure'm una mica veient com demanen una reforma constitucional de pressa i correns :-)

Anònim ha dit...

A mi, com a andorrà, se me'n refot que la nena nasqués gordita y pequeña, o algo així que he vist en la portada d'algun diari. Jo penso que seria millor una república per a Espanya, igual que ho seria per a Andorra.

Déspotes no crec que se'n pugui dir dels reis, bàsicament perquè no tenen un poder real, però vividors pijos sí que em sembla un títol més adequat per ses alteses reials.

Si volen fer una reforma constitucional, hauria de ser sobre si la gent vol monaruia o no, i no sobre si ha de regnar una dona.

Andorra

Anònim ha dit...

Entenc i comparteixo els planys del blocaire (se'n diu així?) i dels comentaristes, però molt em temo que, en cas que també s'aprofités per preguntar a la plebs si s'estima més fotre una cossa al reial cul de tota aquesta patuleia, el resultat fóra un clar, contundent i concís NO.

Tristes salutacions... (a més, avui torno d'unes llargues vacances i ja estic depre de per sí)

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb el blogaire. M'ha fet gràcia això de MFDLGP, mira si en sóc de senzill...

Marc