dilluns, 18 de desembre del 2006

Blanes i les autocaravanes

Vaig treballar durant 6 estius en un càmping i conec prou bé el tema del turisme d'autocaravanes, de manera que us donaré la meva opinió respecte la polèmica "estrella" del preNadal blanenc (vegeu notícies aquí, aquí i aquí).
Punt 1: les autocaravanes són collonudes per viatjar: dus la casa a sobre, per tant, només t'has de preocupar de dues coses: trobar un lloc per aparcar-la i un desguàs per les aigües brutes. Semblen dos problemes petits, però no ho són tant, ja que el volum de la majoria d'autocaravanes no permet aparcar-les en un carrer, pàrquing o passeig al costat de la resta de vehicles. No només perquè molesten la circulació i impedeixen que puguin estacionar altres vehicles, sinó perquè ja m'explicareu quina imatge dóna el fet que hi hagi algú vivint al Passeig de Mar d'un poble, estengui la roba allà i tregui les taules i cadires al mig del carrer per prendre el sol mentre es fa el vermut. Si està prohibit acampar al mig de la platja, també ho està plantar-hi l'autocaravana. Ho trobo lògic.
A més, aquestes autocaravanes tenen uns dipòsits d'aigües brutes que s'han d'anar buidant regularment. I on poden buidar la merda, si no és en un càmping? Al mig del carrer?
Punt 2: els autocaravanistes són, generalment, uns "mals clients" pels càmpings: hi van tan sols quan han de buidar les aigües brutes en les fosses sèptiques dels càmpings i han de reomplir els seus dipòsits d'aigua potable. Paguen una nit, fan el que han de fer i foten el camp. És legal i ningú s'hi oposa.
Punt 3: els càmpings són pràcticament l'únic lloc on es poden veure arbres a Blanes, o sigui que no estaria malament ajudar a mantenir-los. A més, n'hi ha molts i absorbeixen la immensa majoria de turistes que vénen.
Però quan s'havia arribat a una mena d'equilibri en què els autocaravanistes es passaven la llei pel forro, aparcaven on els venia de gust i anaven a buidar la merda als càmpings quan ja els estava a punt de vessar, l'Ajuntament ha decidit fer l'estocada final al negoci dels càmpings. La joia de regidor ecocomunista de Blanes, de qui ja sabíem que tenia una bicicleta, ara resulta que també té una autocaravana. Per això ha decidit que ja està bé d'això de fer pagar als autocaravanistes per oferir-los un servei, que l'Ajuntament els posa un pàrquing gratuït ben a prop de la platja, tot carregant-se desenes de places d'aparcament pels soferts turistes que vulguin visitar-nos en cotxe. Amb això ha imitat la ciutat de Barcelona, on diuen que per la manca de càmpings l'Ajuntament ha instal·lat un pàrquing similar a la zona del Fòrum.
Jo tinc una tenda d'acampada. Me la deixaran plantar al pàrquing d'autocaravanes?
Per cert, sembla que els blanencs ens lliurarem del polèmic regidor del carril bici, ja que se'n va a la delegació del Govern a Girona. Tremoleu gironins que sabem que a l'Argemir també li agrada nedar: igual vol convertir l'Onyar en una piscina olímpica...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

http://www.youtube.com/watch?v=91hvqK7rz10&eurl

vídeo de les JERC i l'aparcament d'autocaravanes

Anònim ha dit...

Dius que hi vas treballar però ara ja en deus ser l'amo, almenys segons el to de veu despectiu en que has fet l'escrit.
Això és com la màfia, a tu qui et paga la comissió ;-)