dijous, 10 de novembre del 2005

Corruptes?

Aquesta és la vinyeta que surt avui a l'e-noticies. Única referència al tema en mitjans catalans.


Enllaçant una mica amb el tema del post d'ahir, avui he d'agrair al diari "el Mundo" que publiqui les dades sobre els deutes que tenen els partits polítics que ha tret el "Tribunal de Cuentas". Fa uns mesos ja vaig escriure sobre el finançament dels partits considerant que era un dels punts més foscos del sistema democràtic. Tant pel que fa al tema de les "donacions anònimes" com pel que fa als tractes de favor que els bancs i caixes donen a determinats partits.
Aquests dies ha sortit a la llum pública que el PSC ha rebut un tracte de favor per part de "la Caixa" a l'hora de pagar els seus deutes. Se li ha condonat una part del deute i s'ha renegociat el tipus d'interés a pagar a la baixa. Coneixent com funcionen els bancs, totalment inclements a l'hora de rebaixar-te un cèntim de la hipoteca, em sento enganyat amb aquest cas. A més, tenint en compte que estem en un procés d'absorció d'Endesa per part de Gas Natural, que té com a principal accionista a "la Caixa" i com a darrers decisors de la viabilitat d'aquesta OPA a la Maite Costa (destacada militant socialista), presidenta de la CNE i el ministre Montilla, no costa gaire ser malpensat, no trobeu?
Ah, també cal destacar que aquesta notícia ha passat desapercebuda a la Vanguardia, a l'Avui, a Vilaweb, al Punt i a pràcticament tots els mitjans catalans que, curiosament, depenen en gran part de les ajudes governamentals...
Per cert, més esbiaixada no podia donar la notícia, "el còmic", ai perdó, "el periodico". I a l'e-mentides només en parlen en forma de còmic (molt bo, per cert)... Que sospitós tot plegat, per no dir directament: "quina colla de corruptes".

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja ho deia jo ahir, ja! Si és que no hi ha un pam de net! Quin país...

(Sí, avui continuo de mal humor. Deu ser el temps.)

Anònim ha dit...

I una curiositat, si se'm permet: escrius els articles el mateix matí? O els duus preparats del dia abans?

Bé, aquest post ja es veu que sí que és d'avui. Però els que no contenen cap referència a una notícia del dia, també?

Gràcies.

Tatxenko ha dit...

Depèn del dia. N'hi ha que són acabats de sortir del forn, n'hi ha que són del vespre del dia abans i n'hi ha que tinc mig fets de dies enrere...

Anònim ha dit...

Els mitjans de comunicació d'aquest país no només donen una visió esbiaixada i "progrepija" de l'actualitat, sinó que quan és hora de donar una notícia com aquesta, ho eviten per no quedar malament amb els seus autèntics "jefes"... Realment patètic!

Marc