dilluns, 25 de juliol del 2005

Lloret

La consellera d’interior considera que s’ha de frenar el turisme de borratxera, en especial a determinats llocs com Lloret de Mar. Però el lobby dels hotelers ha contraatacat i ha aconseguit que TV3 emeti, en plena temporada turística, un programa de desgreuge amb els empresaris turístics. El missatge de fons del programa d’ahir era: “els borratxos són els que vénen. Nosaltres creem riquesa i llocs de treball al país, per tant, el problema no va amb nosaltres.” Com si no fossin ells els que ofereixen 10 dies en un hotel per 180 euros amb tot inclòs (suposo que els condons no entren, que sinó ja seria la rehòstia…). I tampoc són ells els qui disposen un bar cada dos metres…

No sé si heu estat mai a Lloret. Bé, és la merda més gran de Catalunya. Un poble desnaturalitzat, ple d’hotels, pubs, bars, discoteques i, la darrera moda, apartaments. Tot són apartaments per barcelonins que volen una segona casa a la costa. Tant se val si no queda un pam de costa verge o un metre de bosc. Tot val en nom del progrés. S’ha de crear riquesa. Riquesa per uns pocs i llocs de treball pels altres, perquè no es rebotin. Abans treballant en el turisme i ara en el turisme i la construcció. I si hi ha baralles al carrer no passa res. I si la droga corre més que per la Mina, tampoc. És el nostre Bronx, amb tocs de Sodoma i Gomorra. El lloc ideal per passar una nit de desfasse total.

Evidentment, jo he tingut una edat i he sortit per Lloret. I m’havia agradat fer 6 quilòmetres des de casa i sentir-me en un barri anglès, alemany, francès o holandès en funció del carrer que trepitjava. Bevent com el que més i passant-m’ho de puta mare. Però això no és sostenible. A no ser que es declari Lloret com a ciutat sense llei, com l’excepció on sí que es poden trencar les normes, com el lloc del carnaval etern.

Ara diuen que volen canviar aquest turisme per un de més cívic. I per això han donat feina als 4 “listillos” que saben anglès dels instituts per tal que pasturin pel mig de la fauna europea recomanant-los que no beguin i que s’ho passin de puta mare sense alcohol. Què han de fer? Anar directes a drogues més dures? Jugar al parxís? follar com animals? (ai no, que els aspersors de la platja estan en marxa perquè no cardin a la sorra) Un trivial? A veure, si jo foto 1000 quilòmetres des de casa per desfassar-me a la nit de Lloret, coneguda a tota Europa i em recomanen que no begui i no em donen una alternativa raonable, quina és la probabilitat de que els faci cas?

Només heu de passar una nit per allà i veureu l’èxit de la campanya de rentat d’imatge… Amb sort no us passa res… I mentrestant els hotelers segueixen baixant els preus i anunciant Lloret com el paradís de la festa… Però ells no tenen la culpa de res. O és que en el fons no hi ha cap problema i tot és una paranoia de la moralista Tura?

Hipòcrites.

6 comentaris:

Jordi Arrufat ha dit...

Pos jo ahir vaig estar a Tipaza, que és un lloc de les afores d'Alger on les ruïnes romanes arriben fins al mateix costat del mar i la gent es banya entre el Cardo i el Decumanus.
Anyway, no hi ha res a fer amb el tema de Lloret, excepte que uns quants "fadrins" dels que porten barretina i garrot deixen prenyades a no sé quantes britàniques borratxes, l'assumpte passi al "The Sun" o el "Daily Mirror" i s'acabi la tonteria de Lloret de cop.
Algú té alguna altra solució més "diplomàtica"?

PS: I tu què hi feies a Lloret??? Au que no t'agrada el marro....

Tatxenko ha dit...

El que tu comentes com a possible solució és el que passa a Lloret cada nit. I per això tornen...

Jordi Arrufat ha dit...

Amb les criatures catalonobritàniques o sense elles?

Anònim ha dit...

Home, si cada any a part del barret mexicà, la samarreta Spain is different i les gerres de cervesa mangades d'algun bar, a més s'enduen una criatura catalanobritànica com a souvenir, això seu ja seria més aviat massoquisme, tu!

No vaig veure el 30 Minuts d'ahir, segur que va ser molt interessant. El que sí que recordo és una breu notícia a la tele sobre els nois aquests que integren les patrulles anti-alcohol. No sé si eren de Lloret o de Salou (tant li fot, realment), però una dada significativa eren les declaracions d'un d'ells, afirmant sense cap mena de vergonya, ¡que no sabia ni un borrall d'anglès! Caga't! "Em van dir que amb el castellà ja en tenia prou", era la seva justificació. Bé, potser sí, potser a qui li hauria de caure la cara de vergonya és al responsable mateix de la campanya, havent quedat patent, en una frase i en horari de màxima audiència a la tele, la merda que els hi importa realment aquest canvi de turisme que proclamen. En fi...

Tatxenko ha dit...

Almenys ahir en el 30 minuts ja van especificar que van fer una bona selecció entre els alumnes dels instituts que sabien anglès. Com tots sabem, això ja descartava un 80% de l'alumnat...

Per cert, quan tornen, ho fan amb les filles o fills de 11-12 anys i els ensenyen com emborratxar-se. Jo he arribat a veure una família: besàvia d'uns 65-70 anys borratxa perduda estirada a terra. La filla d'uns 40-45 en el mateix estat. Els dos marits caminant torts i la néta d'uns 20-22 anyets igual però arrossegant el carretó amb el fill. Sense acompanyant masculí. Igual el nen era un catalanobritànic d'aquests...

Anònim ha dit...

Hola! Vaig passar una nity a Lloret fa un parell de setmanes i, la veritat, en vaig sortir espantat. Només van deixar d'acosar-me els relacions públiques de les discoteques quan els vaig començar a parlar en català. Al menys em va servir per alguna cosa.

Andorra