divendres, 8 de juliol del 2005

Més bombes

Seria molt hipòcrita pensar que la culpa dels atemptats és NOMÉS dels qui posen les bombes. El que és evident, però, és que les víctimes són innocents, com els civils que viuen arreu del món i són víctimes de les guerres i dels atemptats indiscriminats, com els de les torres bessones de NY i els iraquians o afganesos. Però no com els soldats (del bàndol que sigui) que entren en guerra. Ni com els polítics que decideixen enviar a la guerra els seus soldats...
Cada cop que els salvatges d'Al Qaeda ataquen el primer món a mi em vénen dos sentiments (a part de l'odi cap els autors), cap d'ells superior a l'altre: llàstima i horror per les vides estroncades per una banda, i profunda indignació amb els "meus", és a dir, amb els suposats líders civilitzats d'Occident que no han sabut/volgut tenir unes relacions mínimament amistoses amb tot el que és Orient/3r món.
Una llàstima que l'única manera que a la gent del carrer ens recordin les injustícies que hi ha al món, les diferències entre nosaltres (els afortunats del primer món) i ells (malgrat l'heterogeneitat dels ells), sigui fotre 4 bombes a qualsevol ciutat europea. En tot cas, vista la indiferència amb què ens mirem les destrosses que hi ha a l'Iraq (jo el primer), quina altra solució tenen aquests salvatges?
Res, que o ens posem d'acord o entrem en guerra oberta... Buffff!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo crec que potser fem una mica tard. Aquesta consciència de què no hem fet les coses bé (els occidentals) l'hauríem d'haver tingut abans. Ara qualsevol els atura. Per molt que ara s'intentin prendre mesures per negociar/ajudar/col·laborar amb el món àrab, fins a quin punt tenim credibilitat nosaltres (i ells)?

Sa Roqueta

Tatxenko ha dit...

Doncs jo crec que encara som a temps de fer unes passes enrere i tornar a intentar-ho. Potser no ara, però sí d'aquí uns anys, quan ni entre nosaltres ni entre ells qui dugui la iniciativa i la veu cantant siguin els radicals amics de les armes.

Tatxenko ha dit...

Acabo de llegir l'editorial d'en Partal i, un cop més, crec que val molt la pena fer-hi un cop d'ull.
http://www.vilaweb.com/www/mailobert/