dimecres, 14 de desembre del 2005

Alcampo…

Foto rebuda per correu electrònic d'un cartell penjat en els supermercats Alcampo.

Foto de l'Alcampo de l'autovia Palma-Inca (Mallorca) amb els cartellets...


Els d’Alcampo s’acaben de guanyar que no els compri ni un Sugus… (llàstima que ja faci temps que no en trepitjo cap…). I ara parlant seriosament: no trobeu esperpèntic deixar de comprar un producte del teu país? Perquè els que proposen aquest famosíssim boicot consideren que Catalunya és ben espanyola, no? Que jo, que sóc independentista, no comprés productes espanyols (sí que en compro i en seguiré comprant si l'exemple d'Alcampo no s'extén massa, igual que procuro no comprar els que no m'agraden, els massa cars i els que incompleixen la llei, però això ja són figues d’un altre paner) és una cosa que podria arribar a entendre. Ara, no m’entra al cap que jo deixés de comprar taronges valencianes perquè són uns peperos ni menjar sobrassada i quelitas mallorquines pel mateix. No té sentit. Apart de la irracionalitat de fer pagar a uns empresaris i treballadors per la seva ideologia o nacionalitat, no deixaria de comprar els seus productes perquè són bons, i a part, si els deixo de comprar, ells no en vendran aquí i obriran mercat arreu del món, i llavors es sentiran menys del meu país, ja que hi tindran menys relació. Però bé, ells són així de xulos… i així ens va a tots plegats.

PS: A la web de l'Alcampo hi ha un comunicat en què es posicionen contra els boicots "territorials" de productes. També han fet retirar tots els cartells, que es veu que no eren només a l'hiper de Mallorca. Per tant, es confirma que els cartells motiu d'aquest blog han sigut fets per algun treballador (o grup de treballadors) que s'ha extralimitat. Enhorabona a l'Alcampo per una reacció tan ràpida. Tot i això, seguiré sense comprar-hi habitualment perquè no m'agrada la gentada que s'hi acumula ni les dimensions dels hipermercats, però això ja és un altre tema.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Què fort! Quina vergonya que això passi a Mallorca! Me sap greu... i esper que a partir d'aquí no caigueu en el mateix error i ataqueu els mallorquins per peperos i fatxes com una globalitat! NO TOTS SOM AIXÍ, de fet SOM MOLTS ELS QUE NO HO SOM!!!!

Sa Roqueta

Tatxenko ha dit...

Osti, acabo d'entrar a l'e-mentides i he vist que m'han xafat l'"exclusiva"... Això significa que aquest blog s'està rebaixant i aviat serà del nivell de l'e-mentides. Hauré de fer un canvi de rumb...

Anònim ha dit...

És el quart lloc on veig la foto en qüestió (la primera foto, vull dir. La segona no l'havia vista, encara). I com que precisament m'estic llegint un llibre-compendi sobre llegendes urbanes, hi ha quelcom d'aquest tema que m'escama molt. Evidentment, si ens assegures que aquestes fotos les ha fet algú que coneixes personalment i en pots certificar l'autenticitat, callo per sempre.

Però és que tot encara es torna més confús si visites la web d'Alcampo. El primer titular que es pot llegir (que s'amplia si cliquem sobre Más noticias...) correspon a un comunicat del dia 30 de novembre, per part del Consell Empresarial de Comerç, en què es condemna la pràctica boicotejadora i es fa una crida a la serenor. Bé, no és el senyor Alcampo qui firma aquest comunicat, però si tot això resulta ser veritat, no només callaré sinó que llavors també aniré a la sucursal més propera a casa meva i m'hi cagaré a la porta, per hipòcrites i caragirats!

D'altra banda, l'argument que defensen els boicotejadors (segons me'l va explicar, entre cubata i cubata, un murcià que és molt eixerit si no fóra per coses com aquesta) és que, fent el boicot (només aquestes festes, en principi) l'economia catalana se'n ressentirà i així s'adonaran que necessiten Espanya per sobreviure. Tot i que, com el blocaire, ho trobo una ximpleria, vist així no sembla tan estúpid com pot semblar a primera vista, no trobeu?

Tatxenko ha dit...

Sobre aquest darrer argument, pot passar això que tu dius o bé pot passar que els catalans ens adonem de que podem viure sense Espanya venent sobretot a fora de la península ibèrica...

Sobre això de la llegenda urbana, segons l'e-mentides (sic) Alcampo ha emès un comunicat. Reprodueixo la notícia completa de l'e-notícies:
Alcampo ha emès un comunicat on "rechaza cualquier boicot o discriminación de productos por su origen" i "lamenta cualquier malentendido que haya podido causar por este motivo", com a resposta a la difusió de les fotografies. Al text també s'afirma que "la redacción desafortunada del cartel responde a una iniciativa individual con ánimo única y exclusivamente informativo y no suficientemente meditada respecto a las interpretaciones a que puede dar lugar en el contexto actual". Finalment, l'empresa informa que "a fecha de hoy este cartel no está en ninguna tienda".

Per tant, sembla que tot era cosa d'algun treballador que s'ha extralimitat i l'empresa ha corregit l'error.

Anònim ha dit...

Sí, sí, ja dic que la idea mateixa del boicot em sembla una bajanada. Jo només exposava concisament el què em van venir a dir fa unes setmanes, pel pont de Tots Sants, que vaig estar per Mazarrón (Múrcia). Respecte al que tu dius, és notori el cas del cava, que se n'exporta molt més a l'estranger que no pas a la resta de l'estat espanyol.

I pel què fa a l'explicació sobre l'origen del cartell, crec que és el més lògic. Per més carca i fatxa que sigui la direcció de l'empresa, és tenir molt poca vista engegar una campanya així tenint, com tenen, botigues a Catalunya.

Jordi Arrufat ha dit...

Una pregunta fora de tema.
A què és degut aquest amor vers els d'e-noticies/mentides?

Tatxenko ha dit...

Considero que és un diari que té un format molt atractiu però una forma de presentar les notícies vergonyosament esbiaixadora. A més, el seu director, un tal Xavier Rius no en té ni idea i firma uns editorials patètics. Destapant suposats escàndols que no ho són i sempre intentant buscar una posició tan centrada, sense mullar-se en res, que denoten que és un individu sense personalitat pròpia o, pitjor, que no s'atreveix a dir el que realment pensa. Res, que no m'agrada gens com enfoquen les notícies, però com que l'actualitzen bastant sovint, acostumo a fer-hi un cop d'ull.

Anònim ha dit...

Feia dies que no venia, però veig que estàs en línia! Tranquil, que el que treguis tu també surti a altres llocs és normal: això demostra que les notícies circulen...

Marc

Anònim ha dit...

Ep, que no li estava pas recriminant a en Tatxenko que no parlés de temes originals, eh! Només era un pensament en veu alta, meravellant-me de la rapidesa amb què circulen aquestes notícies/rumors/llegendes.

Tatxenko ha dit...

Sobretot que hi hagi pau entre lectors i la sang no arribi al riu (encara que em sembla un malentès).

Anònim ha dit...

La feina de periodista és esgotadora. Per reportatges de denúncia.... ara sóc periodista!!!

Que els d'Alcampo facin el que vulguin. Que els demés cometin estupideses no és culpa nostra.

Andorra