dimarts, 28 de febrer del 2006

.CAT

Quan es va iniciar la campanya per un domini .cat per totes les webs en llengua catalana, em vaig adherir amb la sensació de que ens donarien pel sac un cop més. La sorpresa va ser majúscula quan vaig veure que, per un cop a la vida, signava a favor d'una cosa que acabava en èxit. I és que, després de signar per desenes de causes gairebé perdudes, ja tocava vèncer en alguna, no?
Ara, gràcies al fet d'haver donat suport a la fundació .cat tinc l'oportunitat de tenir el propi lloc web personalitzat amb el meu nom i acabat en .cat a un preu raonable. La temptació és gran, però no tinc ni idea de programació de webs, per tant, em sembla que no ho faré.
Els qui sí que s'han adherit a la proposta són centenars d'organismes públics d'arreu del país governats per polítics de tots els colors. En aquest sentit, vull destacar l'Ajuntament d'Inca, governat amb majoria absoluta des de sempre pel PP i amb un alcalde que és al mateix temps el President del Parlament Balear i del PP de Mallorca. Des d'aquí, vull felicitar el paper d'en Pere Rotger a l'hora de fer el que ell considera normal: tenir la web municipal amb tres possibles terminacions: .net, .com i .cat. I no us penseu que és una decisió fàcil la que ha pres aquest home, ja que mig partit se li ha llençat al damunt seguint les consignes del pamflet ultra del Mundo-El día, que ja porta 4 dies seguits obrint el diari amb la mateixa notícia: dissabte: "el popular Rotger aprueba que Inca use el independentista .cat en Internet", diumenge:"ERC aplaude a Pere Rotger por usar el independentisa .cat en Inca y Rodríguez (un altre pepero) lo respeta", dilluns:"Jaume Matas ve bien que Pere Rotger use el .cat en la web de Inca pero dice que el Govern no lo imitará" i, finalment avui: "El PP balear aprueba que el Consell y los ayuntamientos usen el independentista .cat".
En conclusió, si en Jaume Matas, en Pere Rotger i jo compartim la mateixa llengua i el mateix .cat a la web, vol dir que els tres som independentistes. Aquesta gent quan veu un catalanoparlant veu un independentista en potència. Llàstima que els catalanoparlants no els donem la raó i ens pleguem al seu colonialisme...
Per cert, no us penseu que en Pere Rotger és gaire diferent de la resta de peperos: malgrat dir que protegeix i estima la seva llengua, cada dia aquesta s'usa menys a la seva ciutat, que des de l'Ajuntament promociona un bilingüisme absolutament nefast pel català. Els catalanoparlants poden escollir llengua i els castellanoparlants (aviat majoria) no cal que aprenguin el català perquè ho tenen tot en castellà. Si a això hi sumem l'actitud poc ferma dels catalanoparlants per usar la seva llengua en tots els àmbits, ja us podeu imaginar com acabarà la cosa...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

potser no pega gaire amb el post d'avui, però... t'has llegit TOR??? T'HAS DE LLEGIR TOR, T'ENCANTARÀ!!! VA, que ja s'acosta Sant Jordi. Aquest llibre et fliparà, Quel. Saluut. Ah, i sí, està en català ;)

Tatxenko ha dit...

Ja el tinc a la llista de llibres per Sant Jordi, i en un lloc preferent... Merci per la recomanació! ;)