dijous, 25 de gener del 2007

Predicant amb l'exemple o difamant que alguna cosa quedarà

Avui, el pamflet de l'extrema dreta espanyolista de Mallorca publica el següent sobre el número 1 del Bloc per Mallorca (PSM + EU) a les llistes per l'Ajuntament de Palma, el mític Eberhard Grosske (enllaç al seu blog):

1. Afirma que el candidat a Palma viu a Sencelles.
2. Afirma que el terreny de la casa on viu és de 6.458 m2.
3. Afirma que es tracta de terreny rústic
4. Afirma que la mida del terreny no és suficient per poder-hi construir una casa (cal tenir dues quarterades de terreny per fer-se una casa).
5. Afirma que la superfície total construïda és de 680 m2.
6. Afirma que al Registre de la Propietat la casa consta que només té 312,68 m2 i que s'han fet noves construccions que no són al Cadastre.
7. Afirma que va demanar una hipoteca de 396.000 Euros per comprar la casa.
Crec que el tema portarà cua, ja que si es demostra que el que publica el pamflet és veritat, el candidat del Bloc estarà mort políticament parlant. I si no és veritat, la demanda que els pot caure als del pamflet pot ser d'escàndol. Però com que poques coses a la vida són blanques o negres, entrarem en el joc dels matisos, on tots dos implicats sortiran perdent (especialment en Grosske).
Voldria esperar a que en Grosske es defensés, però abans ja vull anotar dues coses curioses que criden l'atenció i que segurament sí que seran veritat:
1. El candidat a l'Ajuntament a Palma viu a Sencelles. Res a dir, és ben legal, però ja m'explicareu com algú que no dorm a la ciutat ni hi fa vida (fora de la feina) en pot conèixer els problemes... Això em recorda en Montilla, que era alcalde de Cornellà de Llobregat vivint en una urbanització de Sant Just Desvern.
2. El terreny on hi ha la casa és rústic. Lleig... és molt lleig que algú que va lluitar contra el creixement de les petites edificacions en terreny rústic ara resulta que en té una i no precisament petita...
En tot cas, sembla que la precampanya per les eleccions del maig serà ben entretinguda...