dimarts, 12 de juny del 2007

Convergenticidi

Quin és el motiu que tenen el PSC i ERC per arraconar CiU de tot arreu on té poder? Sens dubte, eliminar el centre nacionalista de l'espai electoral català. No entenc que encara hi hagi qui creu que l'objectiu d'ERC és créixer a costa del PSC. Tu donaries àmbits de poder en totes les institucions al teu enemic?

Des del punt de vista del PSC, l'enfonsament de CiU seria perfecte, ja que traslladarien a Catalunya el model espanyol bipartit PP-PSOE amb els complements comparsa de l'esquerra i un evident avantatge electoral.

Des del punt de vista d'Esquerra, aquesta fúria anticonvergent no té cap més sentit més enllà del minúscul creixement que poden obtenir d'una part de les bases convergents i una acaparació de poder a curt termini. Dic minúscul perquè pocs més votants poden atreure després de 7 anys amb la cantarella del pacte CiU-PP i el Pacte del Majèstic.

I, a nivell de país, un enfosament de CiU només pot provocar, a mig termini, un creixement del PP, a mesura que CiU deixi de ser el referent de poder del centre sociològic català.

Afortunadament, la gent del país encara pensa en clau nacional, però amb una CiU fora del poder al seu àmbit d'influència per pactes antinatura, els resultats que pot treure en Rajoy a Catalunya en les properes eleccions poden superar els resultats d'Esquerra (gairebé segur) i acostar-se molt als de CiU.
En definitiva, patètic.

2 comentaris:

Diari del Votant Anònim ha dit...

Ja veus que a Blanes, com a les dues nostres ciutats d'origen, qui governarà serà CiU... Jo no veig CiU gaire morta, eh!

Josep Lluís ha dit...

Bon dia Tatx,

Llegeix el diari de girona d'avui, veuràs com ha quedat el panorama polític a Blanes per als propers quatre anys.

Salut