dijous, 29 de setembre del 2005

Errors i grans errors

Què és pitjor, demanar permís a la teva mà dreta per anar a fer un riu durant l'Assemblea de les Nacions Unides com va fer el president Bush, o bé escriure una nota de tres o quatre línies a un diputat de l'oposició amb més errades ortogràfiques que ratlles?

En aquest segon exemple, el president del país ha demostrat que és un ignorant pel que es refereix a l'ortografia de la seva pròpia llengua. I això és molt greu, ja que aquest senyor, que tenia un avi que va ser un dels més grans poetes en llengua catalana i del qual se n'enorgulleix, es diu Maragall. Aquesta notícia surt avui a "el Periódico" (no l'he trobat en la versió digital), però segons RAC1, en una nota dirigida al portaveu del PP, se li preguntava que si ell hagués sigut anglès, com es definiria, com a "british" o "english"? I després li fa la mateixa pregunta dient-li com es definiria si hagués nascut a Escòcia. Deixant de banda el contingut, que trobo apropiat, el problema està en el continent: el Molt Honorable no va encertar ni un accent i va escriure Escòcia amb "ss", entre d'altres joies.
Ara bé, sembla que aquesta potineria amb la llengua que utilitzen els nostres polítics no és única del President. Del seu mateix partit, la diputada a Madrid que va quedar atrapada a New Orleans pel Katrina (que té un blog realment interessant) també segueix els passos del seu líder, encara que la seva ortografia és considerablement millor. I canviant de partit polític, un altre representant de Catalunya, en aquest cas diputat al "Congreso de los Diputados" per ERC (i, a sobre és de Blanes), manté un bloc on es fa difícil llegir una línia sense errades d'ortografia. Patètic.
Des d'aquí els animo a que facin algun curs de català. I si no aproven el nivell C (o el D) doncs que dimiteixin, colla d'ignorants. O algú trobaria normal que en ZP no sapigués escriure la seva llengua? O en Chirac? O en Blair?
O és que el català és una llengua de segona (o inútil) que no cal parlar ni escriure correctament?
Tatxenko, realment cabrejat, el dia del seu sant.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Falisitats!

Marc

Tatxenko ha dit...

Grásias...

Anònim ha dit...

Al·lucinant! (i ho he escrit bé, que n'aprenguin! :D)