divendres, 7 d’octubre del 2005

Divenial (IV)

El Top1000, com els agradava autoanomenar-se, era un grup de gent de tot el món que estava preocupada per dues coses: la pau i els diners. O els diners i la pau. En el fons, el que els interessava era ser rics, mantenir les seves influències sobre tots els governs del món i poder tirar endavant els seus negocis. Ara bé, per crear aquest gran mercat mundial calia que no hi hagués separacions ni diferències entre pobles, nacions, ideologies, Estats o religions. Tothom hauria de ser uniforme i així no apareixerien els egoïsmes entre grups. Després de molts anys lluitant contra les separacions entre humans per tal d’arribar al tan desitjat Mercat Únic Mundial (MUM), i en vista que la pau era impossible entre les actuals faccions que dirigien el món, van decidir entrar en el pla B: la destrucció del 99% de la població i tornar a començar de nou, sense odis, ni rancúnies i amb la voluntat de crear un únic món, sota una sola bandera, un sol mercat, una sola moneda, una sola llengua, un sol exèrcit, un sol sistema políticoeconòmic i, el més important, una sola religió: el culte a l’eurodòlar.
Per arribar a la conclusió de l’aplicació d’aquest pla B, es va suar molt. Es van intentar mil mesures per intentar aplacar les ires entre els practicants de les diferents creences religioses. Es van crear governs mundials per aplacar els ànims dels més desafavorits i intentar anivellar les rendes de tothom. Gent del Top1000 dirigia tots els organismes clau del planeta: FMI, ONU, OTAN, els governs del 90% dels Estats, entre ells la Xina, tots els d’Europa i Amèrica, fins i tot el número dos del sanguinari Al-Qaeda, el referent del món islamista era un destacat membre del grup.
Malgrat tot, la pressió de les multituds, insatisfetes per la sobrepoblació mundial que feia que no quedessin gairebé espais lliures de contaminació arreu del món, ni hi hagués prous aliments per tots, feia necessàries guerres més o menys periòdiques. Guerres que, juntament amb les desgràcies naturals, ajudaven a frenar l’augment exponencial de la població que en pocs anys hauria acabat amb tots els recursos terrestres. Aquestes guerres, però, creaven períodes de recessió en les ja malmeses economies dels països més desenvolupats, amb els conseqüents conflictes socials que generaven més pobresa i malestar entre les classes mitges. És per això, que el Top1000 va encarregar un anàlisi al seu gabinet d’estudis sobre la viabilitat d’un món amb 10.000 habitants que anirien repoblant progressivament el món, que disposessin de tots els avenços que la humanitat havia inventat fins llavors.
Després d’anys d’anàlisis i simulacions, es va concloure que el mínim de gent necessària per tirar endavant aquest món eren 500.000 individus experts en tots els àmbits de la societat: des d’operaris de fàbrica a enginyers aeronàutics, passant per pagesos, pescadors, militars i tots els oficis necessaris per tirar endavant una societat enfocada al mercat. Evidentment, d’aquesta societat quedarien descartats tot els empleats buròcrates dels Estats: des dels polítics professionals als administratius d’atenció al ciutadà. Aquest era un perfil innecessari en una societat on el poder seria econòmic i la justícia i l’exèrcit dependrien d’un Consell Executiu on estarien representats aquells qui tinguessin més èxit en les seves iniciatives empresarials. Es crearia el somni de la corrent neoliberal més ortodoxa. Un món sense Estats on el mercat ho regularia tot. (seguirà)

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Bufff... estic destrempat (i mai millor dit! xD). Jo que m'esperava marro, va i em trobo amb una dissertació político-econòmico-social.

Almenys té una vessant positiva, tot aquest entramat neocon: funcionaris i pixatinters, a cagar! :D

Anònim ha dit...

Gràcies per a més de matar-me, eliminar la meva situació laboral del mapa!!
;)
La disertació político-econòmica és necessària, l'autor ha fet Polítiques i ha de rendabilitzar els coneixements adquirits i que ara aplica tan eficientment (mentre escriu blogs) en una d'aquestes empreses privades que els Top1000 defensarien...
:)
Ei! Tot ho he dit de bon rollo! Que ningú em malinterpreti (de vegades en escriure es pot perdre el sentit!)

Anònim ha dit...

Mestre, sento tornar a fer-te un comentari, però crec que l'èlite aquesta no hauria de pagar-los els estudis a l'empresa que hagi conclòs que amb 500.000 persones no n'hi hauria prou... Però si no n'hi ha ni per començar! M'he permès fer els càlculs:

La Terra té 500.100.000 km2 de superíficie (aprox.). D'aquests, uns 149.000.000 km2 corresponen als continents, i la resta al mar. Suposant que deixem els mars abandonats, i ens limitem a la terra, amb només 500.000 habitants, tocaria a 1 habitant per cada 298 km2; o el que és el mateix, una "densitat" de població de 0'00335 hab/km2...

Si a part de neoliberals, són ecologistes i pretenen deixar abandonada la major part del món, OK...


Marc
(De fet, encara hi cap molta més gent al món, només caldria una millor distribució dels mitjans de producció, sobretot de la terra...)

Tatxenko ha dit...

Ei, prenc nota dels vostres apunts i no m'enfado! (i recordeu que tot és pura invenció). Per cert, els 500.000 serien la base per la repoblació següent, que es faria sota els seus criteris econòmics. Però això ja vindrà més endavant.
PS: podeu seguir fent aportacions com les d'en Marc, que a vegades algun fil si que em queda sòlt...
;)

Au, bon cap de setmana!

Anònim ha dit...

Marc, de debo que has calculat tot això? Però què no teniu feina?!?!?!?!?!? Bé, de fet jo tampoc, però en busco.

Bon cap de setmana,

Andorra