divendres, 28 d’octubre del 2005

Quanta raó i que poc que ens escolten...

L'ACA vol fer pagar als pagesos de Blanes l'aigua dels seus pous per finançar la dessalinitzadora. Blanes.
"L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que depèn de la Generalitat, vol fer pagar als pagesos de Blanes, Malgrat i Palafolls, l'aigua dels seus pous al preu de 2 cèntims per metre cúbic. Amb aquesta mesura, la Generalitat intenta pagar el cost de la planta dessalinitzadora, però ahir els pagesos ja van mostrar-hi el seu desacord i van amenaçar amb mobilitzacions.
El president de la cooperativa de Blanes, Agustí Robert, va explicar que els pagesos són els únics que estalvien aigua i han aplicat mesures d'estalvi com el reg gota a gota i va acusar les administracions de permetre un creixement urbanístic desenfrenat sabent que no hi ha prou aigua. A més, Robert va recordar que els pagesos ja paguen l'aigua perquè per extreure-la dels pous cal fer conduccions i bombes d'aigua, cosa que es paguen ells.Al marge d'això, els pagesos consideren que és injust que ells que no utilitzen la planta dessalinitzadora hagin de pagar-ne l'aigua i parlen de l'existència d'un greuge comparatiu entre ells, a qui la Generalitat vol fer pagar l'aigua, i la resta de pagesos de Catalunya que no la paguen. Mentrestant, els pobles de la conca mitjana i baixa de la Tordera, entre els quals hi ha Fogars de la Selva, Tordera, Maçanet, Massanes, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu, Breda i Riells, als quals la Generalitat també vol fer pagar l'aigua, ja han dit que no ho volen."
A part de que trobo totalment encertades les explicacions de l'Agustí Robert, també trobo que oculta qui és que va recolzar el creixement urbanístic desenfrenat a Blanes, que va ser ideat i perpetrat des de mitjans anys 80 pel PSC i IC-V/Esquerra Unida de Blanes, i continuat per CiU quan ell mateix n'era regidor. I encara recordo que en aquella època només un partit gairebé testimonial s'hi oposava: ERC.