dimarts, 30 de maig del 2006

"meme-II"

El segon "meme" de la setmana, aquest me l'envia la reusenca.


Senyor/a Meme: Per què vas crear la teva bitàcora?

La veritat és que no ho recordo. Des de sempre m'ha agradat escriure de tot, però mai havia tingut l'oportunitat de que altra gent ho llegís. I vaig començar, em va agradar i ja duc uns 15 mesos.


SM: Quantes bitàcores llegeixes al dia a part de la teva?
Doncs la majoria de les que tinc enllaçades i alguna més. En total unes 15 o 20, però en algunes només hi faig un cop d'ull...

SM: Saps què és un lector d'RSS? Si la resposta és sí, quin utilitzes?
No en tinc ni la més remota idea... Si algú m'ho explica...


SM: Has banejat alguna vegada gent pels seus comentaris?
Un cop vaig esborrar un comentari, però les reaccions dels lectors van provocar que m'adonés que era un error, per tant no tinc la intenció de tornar-ho a fer.


SM: Quin és el benefici i el perjudici que t'ocasiona aquest món de les bitàcoles?
El principal benefici que m'ocasiona és que puc desfogar-me escrivint i, a sobre, algú ho llegeix i em replica. Això és fantàstic! Per la merda de feina que tinc, escriure això em permet aïllar-me de l'ambient degradat que m'envolta durant una estona, que ja és molt! També crec que molta gent es va fent una idea del que penso i es pot crear un cert debat virtual que, en el cas dels coneguts, després es pot continuar cara a cara tot fent una cerveseta o sopant.
De perjudici no en veig cap, bé, potser si trobo una feina més decent no podré seguir al mateix ritme que fins ara i enyoraré una mica això d'escriure i llegir diàriament...
Bé, el passo a l'al-turtusi i l'egocrata, si volen, és clar...

5 comentaris:

Jordi Arrufat ha dit...

L'Egocrata ja va respondre un meme d'este tipus fa una setmana o aixi.
Pel que fa a mi..."avui no toca"

Anònim ha dit...

Què voleu que us digui... no li acabo de veure el què a aquests memes. De fet, ja fa temps que corrien coses similars per via d'e-mail (però que no es podien publicar en forma de bloc, és clar), amb preguntes més de l'estil del que va contestar en Tatxenko ahir, inclús un pèl més filosòfiques i trascendentals (¿De què te'n penedeixes més a la vida?, ¿Quin és el moment en què has vist la mort de més a prop?, etc). Suposo que ara deuen haver agafat un nou impuls, i han mutat adaptant-se als nous temps de la blogosfera.

D'altra banda, per a l'amo del bloc i a qui pugui interessar-li, un lector RSS és un programa (o una funcionalitat addicional d'un programa, com pugui ser un lector de correus electrònics, o un navegador d'internet), que t'agrega notícies (ja siguin notícies estil Vilaweb o 20 Minutos, com els posts d'un bloc generalista com és aquest) dels llocs que tu esculls, de forma automàtica i quasi-instantània, de manera que no has d'anar visitant totes les webs per veure si hi ha quelcom que t'interessi. En el cas d'un navegador d'internet, et gestiona les adreces d'interès (aka "Favoritos") dinàmicament, i només et cal fer un clic per accedir a l'article que vols. Per a més informació, la Viquipèdia.

Ignoro si el Mocosoft Internet Explorer ho suporta, però el Mozilla Firefox sí (i des de fa temps). Encara que només sigui per això (i si no, per moltes més altres coses), val la pena provar-lo. El podeu baixar (en català), d'aquí, i en altres idiomes, d'aquí.

Si us l'instal·leu, cada cop que visiteu un lloc web que suporti l'agregació de continguts RSS, a la part dreta de la barra de l'adreça us sortirà una icona de color taronja. Si la cliqueu, podreu afegir aquell lloc a les adreces dinàmiques de notícies. Voilà!

Tatxenko ha dit...

Osti palatreco! Ets un crack! Sembla útil això de l'RSS... pel que dius, m'estalviaria d'anar entrant a tots els webs que normalment visito per veure si hi ha alguna novetat, no?

Per cert, això dels "memes" jo tampoc li pillo la gràcia, però bé... ja que m'han arribat, s'han de fer...

Per cert, al-turtusi, això d'"avui no toca" em recorda algú... ;)

Anònim ha dit...

Bé, palatreco gràcies per la informació sobre l'RSS! ah! no és obligatori fer els memes tatxenko, que consti! però veig que hi poses de la teva part... procuraré no enviar-te'n més! (jejeje)

Anònim ha dit...

Jo vaig estar a punt d'esborrar un comentari un cop, i al final no ho vaig fer i vaig decidir respondre traïnt al meu instint "assassí", i fer-ho d'una forma educada. Ara, també et dic, que ho he pensat molt, i segons qui i segons qué entri en el meu bloc (veient coses que he vist por ahí)tinc claríssim que ho censuro i m'oblido...i potser m'equivoco...¿?